luni, 12 martie 2012

Trucuri pentru machiaj perfect

Pentru a obţine un machiaj corect şi strălucitor nu ai neapărat nevoie de şedinţe lungi la salonul de cosmetică şi nici de ore întregi petrecute în faţa oglinzii. Este suficient să cunoşti câteva reguli simple care te pot ajuta să obţii un machiaj perfect şi de invidiat! 

Fondul de ten 

 Înainte de a te gândi la folosirea în machiaj a fondului de ten, este important să ştii că fondul de ten nu este o mască. Aşadar, nu încerca să îl foloseşti în mod exagerat pentru a acoperi imperfecţiunile de la nivelul pielii sau pentru a schimba nuanţa pielii. Tenul tău trebuie să aibă un aspect natural, aşadar, optează pentru un fod ten cât mai apropiat de culoarea naturală a pielii tale. Pentru a-ţi da seama de compatibilitatea culorii, poţi testa fondul de ten pe gât sau în zona maxilarului. Totodată, fondul de ten trebuie să fie foarte bine întins. Este indicat să-ţi foloseşti degetele pentru o bună uniformizare şi nu bureţi speciali care pot absorbi prea mult produs. 

Pudra pulbere 

 Este important să aplici pudra pulbere după câteve minute de la aplicarea fondului de ten. Dacă vei încerca să o aplici imediat după ce ai aplicat fondul de ten, e posibil să fie necesară refacerea machiajului destul de repede. Zonele pe care ar trebui să insişti sunt nasul, fruntea şi obrajii. Nu opta pentru o pudră compactă, pentru că acest produs nu este eficient, nici măcar pentru acoperirea porilor. Aplicarea pudrei se face dinspre pomeţi spre tâmple. 

Fardul de obraz 

Fardul de obraz trebuie aplicat dinspre zona urechilor, spre gură. Atunci când începi să aplici fardul de obraz este important să creezi o umbră imediat sub partea cea mai înaltă a obrazului. Pentru a găsi poziţia cea mai potrivită a acestei umbre, încearcă să zâmbeşti uitându-te în oglindă. În acest mod eviţi aspectul unor pete de culoare pe obraji, care, de cele mai multe ori, sunt inestetice. Totodată, culoarea fardului de obraz nu trebuie să fie una foarte puternică. Alege o culoare naturală, cât mai apropiată de nuanţa tenului tău. 

Fardul de pleoape 

Fardul de pleoape trebuie aplicat dinspre interiorul spre exteriorul pleoapei. Înainte de începe să aplici fardul de pleoape, este indicat să-ţi conturezi pleoapa cu un dermatograf de culoare neagră sau maro. Dacă alegi o culoare stridentă pentru buze, optează pentru o nuanţă deschisă pentru pleoape şi invers. Este important să accentuezi doar o anumită parte a feţei. Aplicarea rimelului Aplicarea rimelului se face după ce s-a folosit pudra, pentru că, altfel, genele s-ar încărca cu particule de pudră. E important să aplici rimelul atât în zona exterioară a genelor cât şi pe interiorul acestora. Foloseşte mai mult rimel pentru genele superioare şi un strat mai subţire pentru cele inferioare. Poţi îndepărta excesul de rimel folosind cu beţişor cu vată. 

Machiajul buzelor 

 Machiajul buzelor se va face la final. Rujarea buzelor începe prin conturarea „arcului lui Cupidon”. După ce ai conturat această parte, uneşte centrul buzelor cu extremităţile. Ţine creionul culcat şi nu perpendicular pe buze pentru a ajuta la estomparea conturului. După ce ai terminat de conturat buzele, aplică rujul în centrul buzei inferioare şi mai apoi buza superioară, începând din centru. 

Dacă îţi doreşti un aspect mult mai voluminos, aplică fond de ten împrejurul buzelor sau un gloss transparent care măreşte dimensiunea buzelor. Urmând aceste reguli simple, cu siguranţă te vei putea bucura de un machiaj corect şi strălucitor! 
sursa: sanatateatv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena