marți, 9 octombrie 2012

Cum sa-ti alegi culoarea parului

Alegerea potrivită a culorii părului reprezintă o problemă pentru multe femei. Înainte de a încerca să-ţi schimbi look-ul, este indicat să ţii cont atât de culoarea părului natural cât şi de nuanţa tenului. În modul acesta, vei obţine un aspect plăcut, în concordanţă cu trăsăturile tale native.

Alege vopseaua în funcţie de culoarea naturală a părului şi de ten

Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a alege vopseaua pentru păr este acela de a stabili care este culoarea naturală a podoabei tale capilare. Pentru asta, este suficient să-ţi priveşti, cu ajutorul unei oglinzi, rădăcinile firului de păr. Nu te lăsa influenţată de nuanţa vârfurilor, deoarece acestea se decolorează, de cele mai multe ori, din cauza razelor soarelui. Ţine cont, de asemenea, şi de nuanţa tenului.

Blondă cu ten deschis

Dacă ai tenul deschis iar părul tău natural este blond, optează pentru o nuanţă de blond cenuşiu sau şaten deschis. Evită nuanţele platinate care îţi vor lumina şi mai mult faţa, făcându-te să pari palidă şi lipsită de culoare.

Brunetă cu ten măsliniu

În situaţia în care ai tenul închis şi părul şaten sau brunet, alege-ţi o vopsea de culoarea ciocolatei sau mahon. Nu-ţi colora părul în tonuri de roşcat deschis sau arămiu. Vei obţine, astfel, un aspect roşiatic al feţei, neplăcut şi deloc natural.
Roşcată cu ten palid
Dacă eşti posesoarea unei podoabe capilare de nuanţă roşcată, foloseşte pentru vopsit culori aurii şi arămii. Tenul tău va căpăta strălucire şi vei ascunde, în acest fel, paloarea obrajilor. Pentru a estompa tonul palid, foloseşte vopsele în nuanţe de roşcat auriu. Rezultatele vor fi, cu siguranţă, pe măsura aşteptărilor. 
 
 
Sfaturi pentru o vopsire eficientă acasă
• Nu te vopsi niciodată în perioada menstruaţiei deoarece există şanse foarte mari ca nuanţa să nu prindă;
• Nu-ţi spăla părul înainte de a te vopsi;
• Înainte de a începe să te vopseşti, aplică pe faţă şi pe urechi cremă hidratantă. În felul acesta, vei curăţa mult mai uşor vopseau rămasă în aceste zone;
• Citeşte cu atenţie instrucţiunile de pe ambalaj;
• Asigură-te că nu eşti alergică la substanţele pe care vopseaua cremă le conţine;
• Nu alege vopseau în funcţie de imaginea de pe ambalaj! Există şanse foarte mici ca rezultatele să fie aceleaşi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena