vineri, 27 iulie 2012

Remedii pentru cearcănele şi pungile de sub ochi

Pe măsură ce înaintăm în vârstă pungile de sub ochi şi cearcănele devin tot mai proeminente. Totuşi această problemă de natură estetică nu depinde exclusiv de vârsta unei persoane. Ea îi poate afecta chiar şi pe tineri şi adolescenţi.

Există numeroşi factori care contribuie la apariţia cearcănelor şi a pungilor de sub ochi. Cei mai comuni sunt: insomniile, alergiile, vârsta, stresul, regimul alimentar nesănătos şi chiar factorii genetici. Cearcănele şi pungile de sub ochi nu pot dispărea în lipsa unei intervenţii chirurgicale specifice. Totuşi există câteva metode prin care putem minimiza aspectul lor inestetic. Printre soluţiile recomandate se numără:
1.      Hidratarea
Beţi foarte multă apă. Este indicat să consumaţi cel puţin doi litri de apă zilnic. De asemenea evitaţi cafeaua, cola sau băuturile alcoolice. În schimb, puteţi încerca să beţi băuturi decofeinizate.
2.      Dietă echilibrată
Încercaţi să reduceţi pe cât posibil consumul de cofeină sau alimentele care conţin foarte multă sare deoarece ele contribuie la retenţia apei în organism. Acest lucru favorizează umflarea ţesutului din jurul ochilor ce duce automat la apariţia cearcănelor. Consumul de fructe şi legume vă ajută să scăpaţi de cearcăne. Alte beneficii ale fructelor şi legumelor constau în scăderea tensiunii arteriale sau a grăsimii corporale.
3.      Diminuaţi stresul
Reducerea stresului înseamnă odihnă şi un somn mai eficient. Gestul reflex de frecare a ochilor va dispărea iar expresia feţei voastre va fi mult mai relaxată.

 
4.      Odihniţi-vă cât mai mult
Lipsa somnului este cea mai importantă cauză a apariţiei cearcănelor şi a pungilor de sub ochi. Dacă respectaţi un program de somn strict atunci cearcănele nu ar trebui să reprezinte o problemă. Când dormiţi, încercaţi să vă aşezaţi capul pe două perne pentru a împiedica acumularea de lichide la nivelul feţei şi a da astfel impresia că ochii voştri sunt obosiţi.
5.      Comprese cu apă rece
Un remediu simplu pentru reducerea pungilor de sub ochi îl reprezintă compresele reci. Puteţi utiliza pliculeţe de ceai, felii de cartofi sau feli de castravete pe care să le aplicaţi pe ochi. O soluţie mai rapidă o reprezintă “lingura din congelator”. Puneţi două linguri din inox în congelator pentru circa 10-15 minute, apoi scoateţi-le şi masaţi cearcănele cu partea bombată a lingurei.
6.      Anticearcănul
Utilizaţi un anticearcăn pentru a scăpa de pungile de sub ochi. Se recomandă alegerea unui anticearcăn puţin mai deschis decât culoarea pielii naturale. Încercaţi ca nuanţa aleasă să nu fie prea deschisă pentru că astfel veţi atrage atenţia asupra zonei afectate.
7.      Creme şi geluri
Cremele şi gelurile pot estompa şi ele cearcănele. Piaţa produselor cosmetice este destul de diversificată. Este adevărat că unele produse cosmetice pot face mai mult rău decât bine, totuşi merită să încercaţi să căutaţi un produs potrivit.
sursa articol: sanatateTV.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena