luni, 12 martie 2012

Ce ascunde celulita

Celulita este una dintre principalele inconveniente estetice. Majoritatea femeilor încearcă diverse metode de tratare, însă puţine ştiu că în spatele celulitei se pot ascunde afecţiuni grave. Specialiştii ne avertizează că celulita este mult mai mult decât o neplăcere estetică! 


 Organismul nostru ne atenţionează întotdeauna prin diverse semnale cu referire la apariţia unor afecţiuni. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul celulitei, considerată, în primul rând, o problemă de ordin estetic şi mai puţin un simptom al organismului bolnav. Regimul alimentar dezechilibrat, sedentarismul, stresul dar şi unele afecţiuni severe precum problemele hormonale, circulatorii sau digestive pot fi cauze ale apariţiei celulitei. Din acest motiv, este indicat ca în primă fază, să încerci să descoperi posibilii factori patologici declanşatori ai celulitei, şi abia mai apoi să apelezi la metode estetice de tratare a acestei afecţiuni. 

Ce afecţiuni ascunde celulita? 

Celulita poate indica unele dereglări hormonale, probleme circulatorii sau ale sistemului digestiv. Aceste afecţiuni se asociează cu stilul de viaţă al fiecărei femei agravând, în acest fel, aspectul neplăcut al pielii. 

Celulita - provocată de afecţiuni hormonale 

Afecţiunile hormonale influenţează calitatea pielii, aceasta pierzându-şi elasticitatea. Problemele hormonale pot fi determinate de chisturile ovariene, de hipotiroidie, adenom de hipofiză sau de sarcină. O altă cauză poate fi administrarea excesivă a pastilelor contraceptive sau a pilulelor de urgenţă. Pastilele contraceptive administrate fără recomandarea medicului, aşadar nepotrivite pentru organism, pot produce retenţia hidrică care favorizează apariţia celulitei. Din acelaşi motiv, la nivelul tegumentului pot să apară vase de sânge sparte. Pilulele de urgenţă sau „pastila de a doua zi”, aşa cum mai sunt numite, pot provoca creşteri hormonale bruşte care perturbă sănătatea pielii şi duc la apariţia celulitei. Un alt dezechilibru hormonal, de această dată fiziologic, este sarcina. În această situaţie,prezenţa celulitei este cauzată de acumularea exagerată a apei în organism, pe durata sarcinii. 

Celulita maschează afecţiuni digestive 

Tulburările biliare, de exemplu, pot fi factori declanşatori ai celulitei. Atunci când fierea are o activitate lentă, aceasta încetează să mai secrete acizii biliari care asigură un proces normal de digestie. În cazul unei anomalii digestive, apare constipaţia, o altă cauză importantă a celulitei. Alimentaţia şi stilul de viaţă influenţează celulita Alimentaţia şi stilul de viaţă influenţează într-o măsură la fel de mare apariţia celulitei. Alimentele care conţin foarte mulţi conservanţi, bogate în condimente, dulciurile concentrate, conservele, băuturile carbogazoase şi în special produsele de tip fast-food sunt extrem de nocive. Dacă îţi doreşti să eviţi celulita, e recomandabil să adopţi o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, compusă, în special din fructe şi legume. Alimentele trebuie să fie gătite prin fierbere, la cuptor sau la grătar şi nu prăjite. De asemenea, este indicat să eviţi consumul de pâine şi de dulciuri. Sportul este la fel de important ca şi dieta. Mişcarea te poate ajuta să îţi păstrezi tinereţea şi sănătatea corpului. 

Cum tratezi celulita? 

Tratamentul celulitei ar trebui să înceapă cu depistarea eventualei afecţiuni care a dus la producerea ei. Atunci când această afecţiune este depistată şi tratată, gradul de celulită se reduce. Începând cu acest moment poţi apela la procedeele cosmetice de îmbunătăţire a aspectului pielii precum electrostimularea sau drenajele limfatice şi venoase.

Mai jos o serie de exercitii pe care le puteti face singure acasa:

  

sursa: sanatateatv.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena