luni, 12 martie 2012

Spa la tine acasa

Ce poate fi mai plăcut decât o seara relaxantă, petrecută acasă, într-o atmosferă spa, pe care o găseşti, de obicei, doar în centrele specializate. Cu puţină imaginaţie, îţi poţi crea un astfel de ambient chiar în propria baie, relaxându-te şi uitând, pentru câteva ore, grijile cotidiene.

Lista de cumpărături

Pentru început, alege-ţi câteva produse care, în mod normal, te liniştesc şi îţi oferă o senzaţie de linişte şi detensionare. Poţi opta pentru lumânări parfumate, spumante de baie cu arome florale sau de fructe, săruri de baie, uleiuri de corp, CD-ul cu muzica ta preferată, câteva reviste de fashion şi ceva bun de mâncare.

Ambientul...

Aranjează baia în aşa fel încât să te simţi cât mai confortabil. Aprinde lumânările, porneşte muzica şi încearcă să înlături orice element care te-ar putea incomoda. Indicat ar fi să încerci să creezi această atmosferă atunci când eşti singură, pentru a nu fi întreruptă sau deranjată. Nu uita că cea mai importantă caracteristică a unei spa o constituie atmosfera calmă, liniştitoare. Închide-ţi telefoanele, uită, pentru câteva momente, mailul de serviciu, lasă copiii în grija bunicilor şi, (de ce, nu?), trimite-ţi partenerul la o ieşire cu băieţii! În modul acesta, te poţi asigura că nu îţi va întrupe nimeni micul ritual de înfrumuseţare!


Îngrijeşte-ţi corpul!

Odată ce ai creat această atmosferă intimă, ocupă-te de corpul tău! Răsfaţă-te în apă, masează-ţi pielea cu uleiuri bogate în vitamine, foloseşte loţiuni parfumante şi răsfoieşte în voie paginile revistelor pentru femei. Nu uita nici de părul tău! Aplică o mască hrănitoare sau un tratament nutritiv care va reda, cu siguranţă, strălucirea şi sănătatea podoabei tale capilare!

Nu trece peste o parte extrem de importantă a ritualul spa – gomajul! Prin gomaj vei îndepărta toate celulele moarte şi inestetice de la nivelul pielii. Pentru aceasta, poţi folosi fie creme speciale pe care le poţi procura din comerţ, fie un amestec pregătit chiar de tine, acasă. Încearcă să combini miere, zaţ de cafea şi ulei de măsline. Aplică amestecul pe faţă şi freacă uşor pielea. La final, curăţă-ţi tenul cu ajutorul unui burete şi aplică o cremă uşoară, cu un miros plăcut. Rezultatele sunt garantate!


Uită televizorul şi laptopul!

Indiferent cât de tentată ai fi să deschizi televizorul sau laptopul, nu pica pradă tentaţiei! Relaxează-te privind un album foto, ascultând muzică sau citind o carte.

După o porţie de spa, organismul tău se va revigora, pielea îşi va căpăta netezimea şi frumuseţea, iar părul va străluci de sănătate! Poţi încerca acestă reţetă la fiecare sfârşit de săptămână. Costurile sunt mici iar beneficiile incontestabile!

sursa: sanatateatv.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena