luni, 12 martie 2012

Invinge aspectul de coaja de portocala prin masaj!

Masajul anti-celulită este una din cele mai bune variante pentru a scăpa de „coaja de portocală“. Acest tip de masaj se efectuează local, în zonele afectate de celulită, de obicei pe şolduri, picioare, fese sau abdomen.

Beneficiile masajului anticelulitic

Pentru a înlătura celulita este bine să se folosească creme şi uleiuri anti-celulitice. Prin intermediul masajului acestea se absorb mai bine în corp, stimulând supleţea şi elasticitatea pielii şi activând circulaţia sângelui. Cel mai des se utilizează pudra de talc, dar talcul usucă pielea. Câteva picături de ulei la masaj pot pune în mişcare circulaţia, uleiul de lavandă fiind cunoscut pentru efectul calmant. Se recomandă ca seara, după fiecare duş să se folosească o cremă de corp anticelulită, iar o dată la 2 săptămâni, este necesar un peeling corporal pentru îndepărtarea stratului de celule moarte şi pentru deschiderea porilor.

Modul de acţiune al masajului

Masajul anticelulitic acţionează ca un drenaj şi favorizează diminuarea retenţiei de apă şi eliminarea toxinelor.

Masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare, ci mişcările sunt insistente, chiar pot provoca dureri, deoarece se folosesc manevre mai "dure" şi mai profunde cum ar fi: fricţiunile, frământatul, ciupiturile. În cazul în care apar vânătăi, soluţia este să se reducă intensitatea cu care se efectuează. 

În cazul masajului anticelulitic, există şi contraindicaţii: inflamaţii acute dermatologice, varice pronuntaţe, boli de piele, febră, infecţii locale, flebite, unele afecţiuni cardiace, cancer. 

În perioada menstruaţiei masajul se face la o intensitate medie şi se recomandă întreruperea şedinţelor de masaj în primele 2 zile de ciclu. Pentru rezultate foarte bune, ideal ar fi ca şedinţele să fie efectuate intensiv de 3 ori pe săptămână, iar dupa obţinerea rezultatelor dorite, o şedinţă pe săptămână pentru întreţinere. Masajul local anticelulitic se poate efectua de la 7 minute până la 20 de minute.


Indicaţiile masajului anticelulitic

Masajul anticelulitic este bine să fie realizat de un maseur profesionist, dar poate fi realizat şi în intimitatea propriei locuinţe, adică automasaj. După aplicarea unui produs anticelulitic, se recomandă următoarele manevre:

• Pentru coapse se urcă progresiv, cu mişcări rapide şi printr-o uşoară apăsare, având palmele întinse, de la genunchi şi până la şold; se repetă mişcarea pe faţa posterioară a coapsei şi pe porţiunile laterale; se reia traseul "ciupind" uşor pielea cu vârful degetelor, în special în zonă genunchiului şi în porţiunile unde pielea are aspectul de "coajă de portocală";
• Pentru abdomen se efectuează o mişcare circulară, în sensul acelor de ceasornic, masând toată suprafaţa, având palmele întinse, şi în contact permanent cu tegumentul. Se începe prin efleuraj circular.
După aceasta urmează etapa 2, care constă într-o apăsare mai profundă, tot în sens circular, pentru care utilizăm rădăcina mâinii şi palma.
Etapa 3 constă în frământarea în profunzime a intestinului gros, în sensul în care circulă conţinutul abdominal: din partea dreaptă de jos în sus, apoi pe orizontală către partea stânga (superioară) şi, în sfârşit, în jos către partea stânga inferioară. Mişcarea de frământare se execută cu ambele mâini suprapuse. Etapa 3 se termină cu fricţiuni uşoare circulare executate cu rădăcina palmei, tot în sens circular, în direcţia acelor de ceasornic.
Etapa 4 cuprinde ciupituri, bătăi executate în toate direcţiile, iar etapă 5, vibraţii uşoare şi efleuraj pentru relaxare.

• Pentru talie se întinde crema în sus şi pe lateral, spre coaste, masând întreagă circumferinţă; în final, încercă să-ţi cuprinzi talia şi exercită, timp de circa 10 secunde, o presiune uşoară şi constantă;
• Pentru fese se întinde crema uniform efectuând mişcări circulare, cu presiune, prin intermediul podului palmei; apoi se freacă pielea energic, realizând aceleaşi mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic, ca şi pe abdomen. Masaţi cu fermitate fesele şi şoldurile prin mişcări de tip palpare-rulare. Prindeţi-vă pielea între degetul mare şi arătător şi rulaţi-o urcând dinspre coapse spre şolduri.

Masajul se execută în condiţii de totală igienă. O şedinţă de masaj va începe cu o netezire urmată de frecţie, frământare ori vibraţie, în funcţie de efectul dorit şi se va termina iarăşi cu o netezire.

Intensitatea mişcărilor creşte progresiv, iar sensul lor va fi de la periferie către centru.

sursa: sanatateatv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena