luni, 12 martie 2012

Cum sa iti faci singura acasa masca pentru par

Intretinerea parului si mentinerea sa in cea mai buna stare de sanatate si stralucire este unul dintre cele mai importante lucruri. Produse de intretinere se gasesc pe piata, unele mai scumpe, altele mai ieftine, avem de unde alege indiferent de situatie. 

De ce sa arunci insa banii pe solutii si balsamuri costisitoare pentru intretinerea parului cand putem crea o masca de par cat se poate de simplu, cu ingrediente pe care le gasim in orice bucatarie, masca de par naturala care, de cele mai multe ori este chiar mai eficienta decat produsele cosmetice din comert? Rezultatul? Un par sanatos si moale, fara sa folosesti nici macar un chimical. 
Sa vedem cum: 

Masca de par din banane. Din banane poti crea o masca de par fantastica. Tot ce trebuie sa faci este sa le amesteci in blender cu un ou crud, trei lingurite de miere, trei lingurite de lapte si cinci lingurite de ulei de masline. Cand compozitia s-a transformat intr-o crema, aplic-o prin masare pe par si scalp si las-o sa-si faca efectul vreme de jumatate de ora inainte de a o indeparta cu apa si sampon. 

Masca de par din oua. Aceasta este si una dintre cele mai simple, ieftine si clasice tratamente pentru par. Amesteca doua oua crude intregi cu doua lingurite de apa si adauga solutia rezultata direct pe par. Las-o sa-si faca efectul pentru 15 minute inainte de a spala capul. 

Masca de par din miere. O masca dulce dar eficienta poti crea amestecand parti egale de miere si ulei de masline. Solutia o vei aplica prin masare direct pe scalp dupa care o poti lasa 30 de minute, acoperita de o punga de plastic pentru un efect mai bun. 

Masca de par de ulei. Poti crea o masca eficienta si amestecand doua oua crude cu cinci lingurite de ulei de masline, rezultand o solutie pe care trebuie sa o masezi pe scalp. O vei lasa asa vreme de jumatate de ora dupa care poti sa speli parul. 

Masca de par de avocado. Amesteca avocado piure cu cate o lingurita de ulei de masline si miere dupa care aplica crema pe par. Poti lasa masca vreme de 20 de minute inainte sa te speli. Masca de par de fructe. Ia cateva dintre fructele tale favorite. Amesteca-le in blender cu o banana, alaturi de putin avocado si doua lingurite de iaurt natural. Adauga mixtura pe par si las-o pentru 15 minute inainte de a te spala.

 Masca de par de capsuni. Amesteca cu mixerul sau in blender o cana de capsuni cu un galbenus crud de ou si doua lingurite de ulei de masline. Adauga crema pe par si las-o sa-si faca efectul vreme de 20 de minute dupa care poti spala parul cu sampon. 

Masca de par de maioneza. Acest tip de masca iti va intari parul si il va face mai rezistent. Poti folosi maioneza cumparata gata facuta sa poti sa o faci tu singura acasa, folosind galbenusuri de ou si ulei. Las-o sa stea pe par vreme de jumatate de ora inainte de a spala cu sampon.

sursa:lyla.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena