marți, 26 iunie 2012

Ritual de ingrijire inainte de culcare

Noaptea este un sfetnic bun pentru toata lumea, insa acest rastimp dedicat odihnei poate fi dublu valorificat, daca vei aplica cateva trucuri la indemana.

Imagineaza-ti organismul tau ca fiind o uzina in care se lucreaza non-stop, iar noaptea este dedicata in mod special mentenantei. Este perioada ideala de liniste, in care functiile corpului tau incetinesc si se refac. De ce sa nu folosesti acest timp dedicat odihnei pentru a dubla efectele pozitive pe care le obtii dupa un somn bun?

Iata cateva mici trucuri care te vor face mai frumoasa peste noapte:
  • Cum nu reusesti niciodata in timpul dusului sa pastrezi masca de par cat mai mult, ai putea profita de perioada somnului pentru a recupera. Noaptea, absorbtia substantelor nutritive este maxima. Iti recomand uleiurile de jojoba, avocado, migdale sau clasicul ulei de masline in combinatiile obisnuite: galbenus de ou sau miere. Pentru celelalte seri, limiteaza-te la utilizarea unui ser de tipul leave-in, care nu lasa reziduuri - si foloseste o fata de perna din satin pentru a impiedica electrizarea parului.
  • Oricat de obosita ai fi, asigura-te ca iti periezi parul in fiecare seara. Periajul inlatura impuritatile si reziduurile, maseaza scalpul si activeaza circulatia sangvina. In acest proces, o importanta deosebita o are peria de par. Uita de cele din plastic cu peri metalici, nu fac decat sa provoace un dezastru si mai mare, si mergi pe varianta naturala: peri din lemn sau din par natural.
  • Nu-ti face procese de constiinta daca nu urmezi in fiecare seara sfaturile de mai sus. Somnul in sine reprezinta una dintre cele mai bune terapii de frumusete. In timpul somnului adanc, corpul tau creeaza noi celule si le repara pe cele afectate de radicalii liberi produsi de catre mediul poluat, stres sau ca urmare a expunerii la soare.
  • O baie inainte de culcare s-ar traduce cam asa: curatare, hidratare, relaxare, relaxare, relaxare. Chiar daca esti o persoana care obisnuieste sa faca mai multe lucruri in acelasi timp, odata intrata in cada de baie nu mai ai nimic de facut decat sa te relaxezi. Profita de ocazie sa adaugi in apa saruri marine si uleiuri esentiale care vor face ca momentul sa fie perfect. Nu uita de atmosfera (chiar daca esti singura): o muzica in surdina si lumina difuza te vor rupe pentru cel putin 15 minute de cotidian. De ce 15 minute? De atata timp are nevoie corpul pentru ca ritualul sa fie complet. Incearca sa nu stai in cada mai mult de 20 de minute! Efectul obtinut va fi contrar celui dorit, respectiv o piele deshidratata. Expertii spun ca in primele 5 minute porii se deschid, in urmatoarele cinci pielea incepe sa primeasca toti agentii hidratanti continuti de saruri si uleiuri, iar in ultimele minute vei simti relaxarea de care ai atata nevoie.
  • Urmatorul sfat sigur l-ai mai auzit, daca nu chiar si aplicat, dar, cum repetitia e mama invataturii, nu strica sa insistam. Dintre toate partile corpului, mainile sunt cele mai expuse: frig, caldura, detergenti etc. Datoria noastra de mandre posesoare este sa le protejam. In afara de crema hidratanta, putem aplica seara, chiar inainte de culcare, o crema foarte grasa. Acopera-ti mainile cu o pereche de manusi din bumbac si tine-le cat mai mult posibil, preferabil pana dimineata.
  • Acelasi lucru este valabil si in cazul picioarelor. Dupa o exfoliere ca la carte, unge-ti talpile cu o crema grasa si adauga o pereche de sosete din bumbac pentru ca efectul sa fie total. Timp de preparare: toata noaptea.
  • Si mai simplu, o reteta sigura pe care o poti aplica oricand: dupa baia de seara, maseaza-ti pielea cu un ulei de corp. Bucura-te de mirosul delicat si de o hidratare indelungata!
  • Stiu ca am spus ca nu voi tine o noua predica despre cei trei pasi esentiali de intretinere a tenului. Prin urmare, curatare (spalata-te pe fata cu o solutie adecvata tipului de piele), demachiaza ochii cu o solutie speciala, fara parfum si fara alti factori iritanti, dupa care …hidrateaza! Incepe cu o crema speciala pentru zona sensibila din jurul ochilor si rasfata tenul cu o crema de noapte hranitoare sau alege unul dintre serurile speciale anti-rid, daca ai peste 35 de ani.
  • Ultimul pas, dar nu cel din urma: aeriseste camera, ai grija ca aerul din interior sa nu fie prea uscat, trage draperiile si…somn usor!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena