luni, 12 martie 2012

Tratamentul calcaielor crapate

În anotimpul cald, picioarele sunt cele mai afectate. Călcâiele crăpate, pe lângă aspectul inestetic, creează şi un disconfort fizic ce nu trebuie neglijat. Netratate, câlcâiele crăpate pot duce la apariţia unor probleme mult mai grave. Prin adâncirea crăpăturilor, pielea va începe să sângereze, iar acest disconfort se va transforma în foarte scurt timp în durere.

Ce determină uscarea şi crăparea călcâielor?

O primă cauză care determină uscarea şi crăparea călcâielor este dată de deficienţa de vitamine şi minerale din organism. Alţi factori pot fi funcţionarea deficitară a glandelor sudoripare, problemele legate de glanda tiroidă, obezitatea, statul în picioare prelungit, dar şi încălţămintea decupată la spate. Netratate la timp, crăpăturile se adâncesc, ducând la apariţia durerilor în timpul mersului, a senzaţiilor neplăcute de mâncărime şi a sângerărilor.

Odată cu apariţia acestei afecţiuni, pielea capătă o culoare din ce în ce mai închisă, se îngroaşă, îşi pierde din elasticitate, devenind extrem de aspră şi cu tendinţa de a se fisura.

Tratamentul călcâielor crăpate

Specialiştii susţin că prima măsură ce trebuie luată pentru evitarea unor astfel de neplăceri este renunţarea la pantofii decupaţi la spate. Marginile acestui tip de încălţăminte îngroaşă călcâiele, dându-le un aspect inestetic. De asemenea, trebuie evitate sandalele cu talpă subţire, preferată fiind încălţămintea sport, nedecupată.

Tratamentul călcâielor crăpate trebuie să debuteze cu hidratarea acestei zone. Înainte de aplicarea unei loţiuni hidratante, picioarele trebuie înmuiate în apă caldă. Procedeul trebuie repetat zilnic, spun specialiştii. Pentru refacerea ţesutului epidermei, medicii dermaltologi recomandă şi folosirea vitaminei A sau a uleiului de măsline, în locul cremei hidratante. Pentru a reduce pielea îngroşată, este indicat, de asemenea, un tratament cu cremă exfoliantă, ce trebuie aplicat de două sau trei ori pe săptămână. Băile calde şi curăţarea adecvată a călcâielor cu ajutorul pietrei ponce sau cu o cremă exfoliantă sunt la fel de eficiente, contribuind la îndepărtarea straturilor de piele moartă.

Tratamentul pentru călcâiele crăpate implică şi adoptarea unui regim alimentar bogat în calciu, fier, zinc, vitamina A şi C.


Pentru prevenirea acestei patologii, dermatologii indică evitarea, pe cât posibil, a mersului descuţ. 



sursa: sanatateatv.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena