luni, 12 martie 2012

Ingrijirea parului gras

Părul gras constituie o problemă pentru foarte multe persoane. Din cauza secreţiei excesive de sebum, părul pare a fi permanent murdar, neîngrijit şi lipsit de strălucire. Îngrijirea părului gras este, aşadar, o sarcină zilnică care necesită nu doar timp, ci şi foarte multă atenţie!

Cum identifici părul gras

Părul gras are un aspect neplăcut, îmbâcsit şi lipsit de strălucire chiar şi la câteva ore de la spălare. Dacă ai părul gras, în mod sigur te vei confrunta şi cu problema lipsei de volum. În ciuda spălărilor frecvente şi a încercărilor tale permanente de a elimina aspectul neplăcut al părului gras, totul pare în zadar! Cu toate acestea, nu trebuie să-ţi pierzi speranţa, urmează următoarele sfaturi şi, cu siguranţă, vei găsi soluţia cea mai potrivită pentru a face ca părul tău să aibă un aspect sănătos şi strălucitor.

Spălarea părului gras

Foarte multe persoane care se confruntă cu problema părului gras, obişnuiesc să îşi spele părul foarte des, considerând că aceasta este cea mai bună soluţie. Specialiştii sunt, însă, de altă părere. Aceştia avertizează că spălatul frecvent al părului gras contribuie la sporirea glandelor sebacee, părul devenind mult mai gras în urma spălatului excesiv. Este indicat ca părul gras să fie spălat de două ori pe săptămână, folosindu-se un şampon blând, cu un pH echilibrat. La fel de important este să aplici balsamul doar la vârfuri, şi nu la rădăcina părului. Totodată, încearcă să nu foloseşti produse de curăţare care au în compoziţie silicon, uleiuri sau lanolină, deoarece aceste substanţe pot determina glandele sebacee să producă şi mai multă secreţie grasă. La fel de important este să eviţi să îţi treci mâinile prin păr!

Descoperă care sunt cauzele îngrăşării părului

De foarte multe ori, părul se îngraşă din cauza unor probleme de ordin hormonal, sau a unui regim alimentar necorespunzător. Dieta are un rol extrem de important în ceea ce priveşte sănătatea şi frumuseţea părului tău. Din acest motiv, dacă ai un păr gras, renunţă la alimentele bogate în grăsimi şi amidon. Încearcă să introduci în alimentaţia ta zilnică cât mai multe lichide, legume şi fructe proaspete. Aşa cum am spus, în unele cazuri, cauza îngrăşării părului poate fi o dereglare hormonală. Acest aspect îl poate stabili medicul endocrinolog care, cu siguranţă, îţi va da şi alte sfaturi cu privire la îngrijirea părului gras.


Tratamente naturiste pentru părul gras



Tratamentele naturiste pentru părul gras pot fi extrem de eficiente. Părul gras care prezintă exces de sebum poate fi tratat cu decoct de urzici, rădăcină de brusture şi frunze de nuc. Pentru rezultate optime, clăteşte părul cu această compoziţie timp de o lună. Urzicile, în special, sunt recunoscute pentru capacitatea de a elimina excesul de sebum. O soluţie eficientă poate fi şi masca capilară cu argilă. Argila are capacitatea de a absorbi grăsimea excesivă, diminuând aspectul neplăcut al părului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Toc cui, minte brici, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena